Matthias Krieger

Over mij:

Ik werk al 16 jaar als fysiotherapeut en persoonlijke assistent met kinderen en volwassenen met bijzondere behoeften en andere neurologische moeilijkheden/diagnoses. Sinds 2008 maakt biofeedback een groot onderdeel uit van mijn werk. In 2018 is mijn eigen therapieconcept (FMT) afgemaakt.

Het idee van de neuroplasticiteit van het brein trok mijn aandacht en ik begon er meer over te leren. Aangezien ik al lang in de neurologische revalidatie werk, leerde ik dat er een aantal ingrediënten nodig zijn om een fysiek vermogen dat weg is, weer terug te krijgen.

  • De juiste motivatie (intrinsiek en extrinsiek)
  • Functionele therapie-aanpak
  • Een op maat gemaakt therapieplan (met elementen uit verschillende therapeutische methodes)
  • En natuurlijk, plezier!!!

Door de jaren heen heb ik met veel kinderen van verschillende achtergronden en nationaliteiten gewerkt. Naast motorische problemen, werk ik ook graag met kinderen met Downsyndroom, autisme, ADHD en andere soorten diagnoses.

In 2004 ging ik met dolfijnen werken op Curaçao bij de CDTC (Curaçao Dolphin Therapy Research and Center). Ondertussen werkte ik met allerlei dieren en zag ik de sterke invloed van diverse soorten dieren op mensen. Deze ervaring heeft me ervan overtuigd dat AAT (animal assisted therapy) een groot onderdeel uit gaat maken van het FMT-concept.

Tijdens mijn werk als fysiotherapeut kwam ik in 2004 en 2008 met Biofeedback in aanraking. Ik volgde onderwijs om een therapeut te worden die op Biofeedback gericht was. Toen ik fysiotherapie combineerde met EMG-therapie, kwamen er een heleboel innovatieve mogelijkheden naar boven. EMG (Elektromyografie) is een moderne techniek die wordt gebruikt om te bepalen hoeveel elektrische activiteit skeletspieren hebben. Deze techniek is heel handig als je de kracht van fysieke activiteit wil analyseren.

Nadat ik in ruim tien jaar bij BBFM had gewerkt, begon ik mijn eigen bedrijf in 2018:

FMT- Functional Myofeedback Therapy

Pippin (links op de foto's) is helaas overleden en Kaya (rechts) is inmiddels "met pensioen"